liana-mikah-qNhe2QXzLuo-unsplash.jpg

handige links

Voor alle LBP cursisten of geïnteresseerden! 

Dit zijn sites die ik vaak gebruik, bepaalde producten die ik vaak heb aangeschaft of gewoon toffe sites die ik met jullie wil delen! ENJOY

The goods

Waar heb je jouw studio materiaal vandaan?


Ik heb mijn lampen statieven gekocht bij Kamera Express. Je hebt ook beginnende sets met achtergrondsysteem en al erbij, bij VidaXL. Ik heb deze set gekocht voor mijn achtergrond 11 jaar geleden, deze gebruik ik nu nog! Mijn newborn poef heeft een kennis van mij gemaakt en alle stoeltjes, autotjes en kleine accesoires heb ik allemaal verzameld bij kringloopwinkels! De achtergrondrollen van papier haal ik bij CAMERANU.nl. In het begin gebruikte ik bijna alleen maar mijn witte en zwarte doek die bij het achtergrondsysteem kwamen.
Welke wraps en newborn spullen gebruik je?


 • Wraps. Toen ik net begon fotografeerde ik newborns in extra lange sjaals. Tegenwoordig werk ik met stretch wraps. Deze koop ik bij ome alie! Je hebt ze ook hier in NL bij diverse prop shops maar deze zijn vaak een stuk duurder en ik moet eerlijk bekennen dat ik het verschil niet zie. Wél zijn ze dan een stuk sneller in huis.
 • Haarbandjes maakte ik in het begin zelf en ook daarna bij mijn fav-webshop. Veel voor weinig is mijn motto.
 • Kussentjes voor het poseren idem!
 • Dit is ook een érg leuke set.
 • Als backdrops gebruikte ik in het begin alleen maar fleece dekentjes en mijn grote katoenen doeken die bij mijn studio set kwamen. Daarna ben ik diverse stukken stof per meter gaan aanschaffen voor meer textuur en zelf kleine wollen kleedjes.
Welke camera's en lenzen heb je?


Ik zelf gebruik momenteel de Sony A7R III en de Sony A7 III. Hierbij gebruik ik de Sony 50mm 1.4, de Canon 24-70mm 2.8, de Canon 70-200mm 2.8, Sony 85mm 1.8. Ik maak regelmatig gebruik van Camera tweedehands, hun kijken alle lenzen zorgvuldig na en je weet wat je koopt. Scheelt toch een paar honderdjes op een lens vaak!
Waar druk je jouw promotiemateriaal?


Ik laat veel drukken bij vistaprint.nl. Dit is altijd goede kwaliteit en hebben vaak ook nog goede acties of promoties! Mijn rolbanners en dergelijke heb ik bij DRUKWERKDEAL besteld.
Die cakesmash outfits en versiering, waaaaar??


Ook dat bestel ik allemaal bij ome Alie... als je het geen punt vind om te wachten dan is dit écht een stuk goedkoper! Ik zal hier weer een aantal toffe links met jullie delen uiteraard!
Welk programma gebruik je voor je website?


Ik gebruik WIX. Dit is erg gebruiksvriendelijk, makkelijk aan te passen en niet te duur in prijs. Ook heb je een mail optie hierbij en zelfs een webshop! Ik had hiervoor wordpress maar dat kostte altjid zoveel tijd als ik iets wilde toevoegen en dat dan netjes te krijgen... vandaar dan maar een iets duurdere optie maar wel een stuk makkelijker en sneller.
Welk administratie programma gebruik je?


Ik gebruik acumulus. Al sinds het begin. Waarom?

 • Vaste lage prijs van € 9,95 excl btw per maand
 • Eenvoudig, onbeperkt en compleet boekhoudpakket
 • Altijd de nieuwste regelgeving ingebouwd
 • Automatische jaarrekening voor IB-aangifte
 • De juiste gegevens voor de aangifte omzet-, en inkomstenbelasting
 • Compleet met overzicht BTW-, ICP- en MOSS-aangifte
 • Zelfstandig aangifte kunnen doen, minder kosten, altijd actuele cijfers
 • Scan bonnetjes en facturen met de Acumulus-app voor iPhone en Android en boek deze direct vanaf uw telefoon
 • Debiteuren-beheer, openstaande facturen, herinneringen sturen
 • Gratis koppelingen, imports, exports, profielen
 • ... en nog veel meer
Gebruik je een online galerij?


Ja ik gebruik pixieset! Dit is in het engels maar ik vind de lay-out erg mooi. Shootproof gebruik ik ook nog wel eens. Bij beiden gewoon de gratis optie. Ik verklein namelijk altijd al mijn foto's automatisch als kopie dus dan kost het je niet zoveel geheugen.
Heb je cursussen gevolgd?


Ik zelf heb uiteraard ook cursussen gedaan! Wel allemaal online, dat werkt voor mij persoonlijk het best. Ik heb de fulltimefilmmaker cursus gedaan, ik heb een aantal curssusen bij Meg Bitton gevolgd en bij Taylor Jackson! Ik volg ook Jasmine star voor veel tips bij social media en Marie Forleo is ook een totale inspiratie! Maar mijn grootste motivatie wanneer ik in een dip zit of wanneer ik een oppepper nodig heb, komt van Tony Robbins!! My man.
Hoe ontwerp je je albums enzo?


Ik gebruik albumstomp en photostomp. Dit werkt super snel, super makkelijk en kost je maar éénmalig een bedrag. Ik zweer erbij. Scheelt me enorm veel tijd bij het ontwerpen van de trouwalbums, babyalbums en blogs. Je kan dan zelf kiezen waar je je album laat drukken.
Waar bestel je je albums, afdrukken en canvassen?


 • Mijn albums bestel ik voornamelijk bij Floricolor / konpoli. Dit zijn zulke mooie albums. Echt hout of echt leer... prachtig! Maar ook regelmatig bij Albelli. Hun papier kwaliteit en prachtige, simpele linnen covers vind ik geweldig. Vooral voor de kleinere albums voor familie sessies en newborns. Daar betalen mensen toch niet graag €200,- voor.
 • Ik bij partner bij Canvas company pro. Hun bezorgen mijn canvassen white label (zonder reclame van hun dus). Dit scheelt mij weer een hoop pakketjes wegbrengen!
 • Ook bestel ik vaak mijn afdrukken bij PROFOTNET.nl. Hun afdrukken zijn dik, prachtig en ik ben gek op hun MATTE foto's.
 • Andere producten bestel ik als partner bij smartphoto.nl. Hun hebben veel keus en leveren ook direct white label aan de klant.

Let's get social

© 2020 - COFFEE & CLICKS - Jan van Brabanstraat 3, 's -Heer Hendrikskinderen - Zeeland - 06 153 99 551