Voor alle cursisten of geïnteresseerden! 

Dit zijn sites die ik vaak gebruik, bepaalde producten die ik vaak heb aangeschaft of gewoon toffe sites die ik met jullie wil delen! ENJOY

Waar heb je jouw studio materiaal vandaan?


Ik heb mijn lampen statieven gekocht bij Kamera Express. Je hebt ook beginnende sets met achtergrondsysteem en al erbij, bij VidaXL. Ik heb deze set gekocht voor mijn achtergrond 11 jaar geleden, deze gebruik ik nu nog! Mijn newborn poef heeft een kennis van mij gemaakt en alle stoeltjes, autotjes en kleine accesoires heb ik allemaal verzameld bij kringloopwinkels! De achtergrondrollen van papier haal ik bij CAMERANU.nl. In het begin gebruikte ik bijna alleen maar mijn witte en zwarte doek die bij het achtergrondsysteem kwamen.
Welke wraps en newborn spullen gebruik je?


 • Wraps. Toen ik net begon fotografeerde ik newborns in extra lange sjaals. Tegenwoordig werk ik met stretch wraps. Deze koop ik bij ome alie! Je hebt ze ook hier in NL bij diverse prop shops maar deze zijn vaak een stuk duurder en ik moet eerlijk bekennen dat ik het verschil niet zie. Wél zijn ze dan een stuk sneller in huis.
 • Haarbandjes maakte ik in het begin zelf en ook daarna bij mijn fav-webshop. Veel voor weinig is mijn motto.
Welke camera's/lenzen heb je?


Ik zelf gebruik momenteel de Sony A7R III en de Sony A7 III. Hierbij gebruik ik de Sony 50mm 1.4, de Canon 24-70mm 2.8, de Canon 70-200mm 2.8, Sony 85mm 1.8. Ik maak regelmatig gebruik van Camera tweedehands, hun kijken alle lenzen zorgvuldig na en je weet wat je koopt. Scheelt toch een paar honderdjes op een lens vaak!
Waar koop je je maternity jurken?


Ja ja, je raad het al! Bij ome Alie!
Waar druk je jouw promotiemateriaal?


Ik laat veel drukken bij vistaprint.nl. Dit is altijd goede kwaliteit en hebben vaak ook nog goede acties of promoties! Mijn rolbanners en dergelijke heb ik bij DRUKWERKDEAL besteld.
Al die cakesmash outfits en versiering? Waar?


Ook dat bestel ik allemaal bij ome Alie... als je het geen punt vind om te wachten dan is dit écht een stuk goedkoper! Ik zal hier weer een aantal toffe links met jullie delen uiteraard!

 1. Deze schattige roze, met bloemen.
 1. Deze mooie perzik kleur!
 1. Schattige broekjes voor jongens en meisjes, voor over de luier.
 1. Bretels met strik voor de boys.
 1. Je hebt ook leuke kroontjes!
 1. Taart toppers!
 1. Super veel toffe papieren waaiers!
 1. En zelfs leuke backdrops (deze zijn meestal niet dik en kreuken snel, je kunt ze even kort strijken en dan zijn ze voor weinig geld wel ERG leuk. Dus niet geschikt als floordrop).
Welk programma gebruik je voor je website?


Ik gebruik WIX. Dit is erg gebruiksvriendelijk, makkelijk aan te passen en niet te duur in prijs. Ook heb je een mail optie hierbij en zelfs een webshop! Ik had hiervoor wordpress maar dat kostte altjid zoveel tijd als ik iets wilde toevoegen en dat dan netjes te krijgen... vandaar dan maar een iets duurdere optie maar wel een stuk makkelijker en sneller.
Welk administratie gebruik jij?


Ik gebruik acumulus. Al sinds het begin. Waarom?

 • Vaste lage prijs van € 9,95 excl btw per maand
 • Eenvoudig, onbeperkt en compleet boekhoudpakket
 • Altijd de nieuwste regelgeving ingebouwd
 • Automatische jaarrekening voor IB-aangifte
 • De juiste gegevens voor de aangifte omzet-, en inkomstenbelasting
 • Compleet met overzicht BTW-, ICP- en MOSS-aangifte
 • Zelfstandig aangifte kunnen doen, minder kosten, altijd actuele cijfers
 • Scan bonnetjes en facturen met de Acumulus-app voor iPhone en Android en boek deze direct vanaf uw telefoon
 • Debiteuren-beheer, openstaande facturen, herinneringen sturen
 • Gratis koppelingen, imports, exports, profielen
... en nog veel meer
Gebruik je een online galerij?


Ja ik gebruik pixieset! Dit is in het engels maar ik vind de lay-out erg mooi. Shootproof gebruik ik ook nog wel eens. Bij beiden gewoon de gratis optie. Ik verklein namelijk altijd al mijn foto's automatisch als kopie dus dan kost het je niet zoveel geheugen.
Heb je cursussen gevolgd?


Ik zelf heb uiteraard ook cursussen gedaan! Wel allemaal online, dat werkt voor mij persoonlijk het best. Ik heb de fulltimefilmmaker cursus gedaan, ik heb een aantal curssusen bij Meg Bitton gevolgd en bij Taylor Jackson! Ik volg ook Jasmine star voor veel tips bij social media en Marie Forleo is ook een totale inspiratie! Maar mijn grootste motivatie wanneer ik in een dip zit of wanneer ik een oppepper nodig heb, komt van Tony Robbins!! My man.
Hoe ontwerp je je albums?


Ik gebruik albumstomp en photostomp. Dit werkt super snel, super makkelijk en kost je maar éénmalig een bedrag. Ik zweer erbij. Scheelt me enorm veel tijd bij het ontwerpen van de trouwalbums, babyalbums en blogs. Je kan dan zelf kiezen waar je je album laat drukken.
Waar bestel je albums, afdrukken en canvassen?


 • Mijn albums bestel ik voornamelijk bij Floricolor / konpoli. Dit zijn zulke mooie albums. Echt hout of echt leer... prachtig! Maar ook regelmatig bij Albelli. Hun papier kwaliteit en prachtige, simpele linnen covers vind ik geweldig. Vooral voor de kleinere albums voor familie sessies en newborns. Daar betalen mensen toch niet graag €200,- voor.
 • Ik bij partner bij Canvas company pro. Hun bezorgen mijn canvassen white label (zonder reclame van hun dus). Dit scheelt mij weer een hoop pakketjes wegbrengen!
 • Ook bestel ik vaak mijn afdrukken bij PROFOTNET.nl. Hun afdrukken zijn dik, prachtig en ik ben gek op hun MATTE foto's.
 • Andere producten bestel ik als partner bij smartphoto.nl. Hun hebben veel keus en leveren ook direct white label aan de klant.
Kan ik de cursus in delen betalen?


Nee. Hard antwoord, I know... Je ontvangt namelijk meteen de bestanden die je besteld. Als ik mensen dan in delen laat betalen heb je er aaaaaaltijd mensen tussen zitten die het of.... vergeten.... of..... gewoon voor 50% willen. (dus niet meer betalen).
Komt er nog een vervolg?


Who knows! Als dit goed gaat en jullie mij onderwerpen toesturen waar je interesse in hebt, is er wel een mogelijkheid tot een vervolg! Ik blijf tenslotte fotograferen en videograferen. Dus meer video’s is altijd een optie! Maar het moet natuurlijk wel leuk en informatief blijven.
Kan ik dit ALTIJD blijven kijken?


Jazeker. Je betaald eenmalig en je ontvangt een bestand in je inbox wat alles bevat! Hierin vind je links waar je alles kunt downloaden. Zorg wel dat je het goed opslaat. Deze links kunnen natuurlijk na 5 jaar weleens veranderen. Je kan dan met de bestanden doen wat je wilt. Behalve doorverkopen als eigen offcourse.
De linkjes in het PDF bestand werken niet...


Dat is vreemd.. Dit zou wel moeten. Heb je een vernieuwde versie van je Adobe reader of een andere pdf reader? Dan zou het goed moeten komen. Mocht het nu niet lukken. Mail mij dan eventjes apart en dan stuur ik je een mail met alle linkjes erin!
Mijn wachtwoord doet het niet


Iedereen krijgt een uniek wachtwoord en dit blijft altijd geldig. Het kan zijn dat de site geupdate is zonder mijn kennis dus mocht hij het niet blijven doen, ondanks de acceptatie van cookies en het uitzetten van je adblocker... mail mij dan even!
Voor wie is de cursus?


Jij houdt van fotograferen en wilt graag de geheimen achter creatieve fotografie leren kennen. Zodat je prachtige foto’s gaat maken en een succesvol eigen bedrijf kunt runnen. Je kan meer tijd hebben voor leuke dingen, je kan meer tijd hebben voor je familie, je kan ieder inkomen verdienen wat je maar wilt - the sky is the limit. I’m not kidding. I’ve done it and so can you!

VRAGEN